Deze week was ik in Libanon voor een familiebezoek die ik gelijk heb gecombineerd met een zakelijk bezoek aan PSLab. PSLab zul je misschien niet 1-2-3 kennen als lichtleverancier. Ze geloven in mond tot mond reclame en lange termijn relaties. Je zult ze niet snel zien met glossy advertorials maar eerder in artikelen over samenwerking met bijvoorbeeld onze eigen Piet Boon (The Jane – Antwerp). Intensieve communicatie en samenwerking is de linking pin tussen klant en bedrijf. En dat onderscheidt het bedrijf van andere lichtleveranciers.

PSLab bedenkt en maakt de verlichting zelf ongeacht wat voor soort project het is. Het eindproduct is altijd custom made en productie is in eigen handen. Nauwe samenwerking is een logisch gevolg in dit bedrijf. Van designer tot ambachtsman tot in de communicatie met de eindklant.

Het bedrijf onderscheidt zich door de benadering van design en het gebruik van producten. Er wordt eerst gekeken naar het product en dan wordt er een ontwerp van gemaakt. Er wordt altijd gekeken naar de beste oplossing voor het gebruik van de klant. Daarom liggen er geen standaard producten op de plank maar wordt elk product aangepast naar gelang de vraag en gebruik van het project.

Mijn bezoek aan PSLab in Beirut

Beirut, Libanon. Kleiner dan Nederland maar met meer mensen op de m2. Midden in de stad, die bom en bomvol is en omgeven door wolkenkrabbers, ligt daar ineens een kleine oude gasfabriek met eigen parkeerterrein, (je wilt niet weten hoe uniek dat alleen al is). Een supergave industriële omgeving. Een oase midden in de drukte.

Het hoofdgebouw ontvangt de klanten en hier ontmoeten we Corine die ons opvangt en vertelt over haar job als communicator en over PSLab. Hoe het is ontstaan, hoe ze werken en wat voor soort projecten ze doen. Achter het hoofdgebouw is er een ruimte waar alle verlichting en armaturen worden getest. Er wordt
eigenlijk altijd een prototype gemaakt voordat deze naar de klant gaat. Ze bedenken oplossingen die vaak multifunctioneel zijn. Zoals verlichting voor een rooftop waarvoor ze een constructie hebben ontworpen waar ook een bougainville tegen kan groeien met daar tussenin de spots.

Een inspirerend bedrijf. Hoe communicatie de olie is voor dit bedrijf. Alles draait om zo goed mogelijk de klant te begrijpen, met hem samen dit project op te pakken en uit te voeren. Door zo goed mogelijk intern de lijnen helder te houden Er wordt eerst gedacht aan de klant en zijn vraag, daarna wordt er pas gekeken hoe ze dit “ probleem”kunnen oplossen. Daarom wordt alles custom made gemaakt.

Een onderscheidend bedrijf die vooral heel erg zichzelf is.

Let’s Work Together

Jouw merk in de spotlight?

Dat kan! Heb jij een project die je graag onder de aandacht wilt brengen? Ik schrijf er graag over. Neem even contact op met wat je gedachten zijn dan kunnen we bespreken hoe we dit gaan aanpakken!

LET’S TALK