Wonen in stijl aan het water in Deventer

Aan de Rielerkolk in Deventer verreisd een bijzonder woonplan.

Een exclusief plan kunnen we het wel noemen waarbij een persoonlijke aanpak hoog op de agenda staat. Een prachtige plek die je rust en nieuwe energie geeft.

Bijzondere locatie

Esprit Projectontwikkeling is altijd op zoek naar bijzondere locaties om bijzondere niet standaard projecten te kunnen maken. Aan de noord en zuidoever van de Rielerkolk heeft de projectontwikkelaar ruime en lichte waterwoningen gerealiseerd. Het is een project dat al enige tijd loopt en door de crisis aan wat veranderingen onderhevig is geweest.  De waterplas die vroeger als zwembad fungeerde is nu een projectplan waar watervilla’s gebouwd worden. Midden in de natuur maar ook midden in Deventer. Een unieke plek. Een waterplas met helder zwemwater midden in Deventer. Een soort buiten wordt binnen leven. Midden in de natuur maar ook zo in de binnenstad.

Zo ook met de Aquarius watervilla’s  13 mooie vrijstaande villa’s deels op het water; 2 stuks grotere villa’s conform plan Reflections en 11 waterwoningen conform plan Aquarius.  Met veel eigen inspraak heb je een watervilla helemaal op maat. De woning is zo ontworpen dat je binnen helemaal in contact bent met buiten. Grote raampartijen die het licht binnen laten vallen aan alle kanten van de woning. Dat geeft een panoramisch uitzicht over het water waarbij je de seizoenen optimaal beleeft.

Overal contact met het water

Als koper wordt je eigenaar van het hele perceel; voorterrein, oever en waterbodem rondom en onder het huis. De kaveloppervlaktes variëren van 280m2 tot 490m2; aan de zuidzijde zijn de kavels groter en hebben de woningen de mogelijkheid voor een tuintje. De woning heeft een woonoppervlakte van ongeveer 140 m2. Ruime woningen met veel licht en overal contact met het water. De ruimtelijke beleving is enorm, helemaal omdat de benedenverdieping in een stuk doorloopt naar het terras die zich boven het water bevindt.

Lang traject

Bij de start van dit project, 10 jaar geleden, heeft men in eerste instantie een luxe villa aangeboden onder de naam Reflections. Een grote moderne villa van ongeveer 190 m2 met hoogwaardige afwerking. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de woningen. Zo is de villa voorzien van weggewerkte elektrische bedienbare en windvaste screens. De vloer  werd standaard afgewerkt met natuursteen en vloerverwarming. Een Siematic keuken en Villeroy & Boch sanitair. Helemaal klaar om in te trekken. Echter, door de moeilijke periode in de bouw is de verkoop van dit type woningen stil komen te staan. Reden; voornamelijk de hoge prijs. Toen de bouw weer aantrok een paar jaar geleden heeft Esprit Projectontwikkeling een ander soort villa aangeboden die beter geprijsd is. De lay-out is overeind gebleven maar de bouw is aangepast. Het moest goedkoper.  Nu kunnen de bewoners zelf de indeling bepalen van de kamers en woonkamer en wordt de woning casco opgeleverd.

De mensen die hier komen wonen zijn voornamelijk bewoners die in eerste instantie op zoek waren naar een appartement. Geen onderhoud van tuin. Deze villa’s voorzien in deze behoefte. In plaats van een tuin heeft men hier water. Een prachtig vrij uitzicht en veel vrijheid.

“In dit ontwerp geniet je elke moment van een briljant uitzicht en een hemelse lichtinval”, aldus Architect Sylvan van der Linde

Michel Boersma, directeur Esprit: “We zorgen ervoor dat je huis past als een handschoen. Eerder zijn we niet tevreden”.

Let’s Work Together

Jouw project in de spotlight?

Dat kan! Heb jij een project die je graag onder de aandacht wilt brengen? Ik schrijf er graag over. Neem even contact op met wat je gedachten zijn dan kunnen we bespreken hoe we dit gaan aanpakken!

Tot snel!

LET’S TALK