VN Resolutie 64/292 – Het mensenrecht op water en sanitaire voorzieningen

Marie-Stella-Maris is een Nederlands lifestyle merk dat ervan overtuigd is dat iedereen in de wereld toegang tot schoon drinkwater behoort te hebben. Met de verkoop van natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijk mineraalwater, zetten zij zich in om een bijdrage te leveren. 

Het merk werd opgericht door Patrick Munsters, die we kennen van Scotch & Soda, met de gedachte om een wezenlijke bijdrage te leveren aan één van de meest essentiële levensbehoeften; toegang tot schoon drinkwater.

Voor elk product dat jij koopt, dragen zij een vast bedrag af om wereldwijd schoon drinkwater projecten te kunnen realiseren. Zo hebben ze al duizenden mensen aan schoon water kunnen helpen.

“Toegang tot schoon en veilig drinkwater voor iedereen, wereldwijd.”

De founders en hun inspiratie

Wie je ook bent of waar je ook bent, water is leven. Toegang tot een een veilig en schoon drinkwater is de basis van gezondheid en veiligheid. Helaas is dit niet nog niet voor iedereen een realiteit. Elke dag ervaren mensen over de hele wereld, meestal kinderen, de schadelijke en vaak fatale gevolgen hiervan.

Toen de Verenigde Naties in 2010 toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen een mensenrecht verklaarden, raakte Patrick Munsters geïnspireerd. Samen met business partner en co-founder Carel Neuberg, richtte hij de social enterprise Marie-Stella-Maris op. Als middel om mensen te inspireren om sociaal bewust te consumeren, en tegelijkertijd om gezamenlijk bij te kunnen dragen aan het verbeteren van toegang tot schoon drinkwater wereldwijd.

Hoe het werkt

Jij koopt & draagt bij

Voor elk Marie-Stella-Maris product dat jij koopt, komt er een vast bedrag ten goede van schoon drinkwater projecten. Zo geldt voor het natuurlijk mineraalwater dat er  5 cent per liter wordt bijgedragen en bij de verzorgingsproducten geldt een bijdrage van 5% van de omzet.

Berekenen & doneren

Elke maand wordt zorgvuldig de totale bijdrage van alle verkochte producten berekend. Dit bedrag wordt direct overgeboekt naar de Marie-Stella-Maris Foundation.

Samen maken wij het verschil

Door jouw aankoop kunnen zij 12 schoon drinkwater projecten ondersteunen en zo helpt Marie-Stella-Maris  gezamenlijk al 30.000 mensen aan toegang tot schoon drinkwater.

Inmiddels is er al  €1.000.000 voor schoondrinkwater bijgedragen.

De campagne ‘Cheers to One Million’ is een viering en tegelijkertijd een ode aan alle ‘caring people’ die (in)direct hebben bijgedragen aan het behalen van deze indrukwekkende prestatie. Kijk op #CheersToOneMillion

Waarom mineraalwater- en verzorgingsproducten?

Water, sanitatie en hygiëne zijn de basiselementen achter Marie-Stella-Maris. Om toegang tot schoon drinkwater te realiseren, is het van belang om naast het water ook aandacht te besteden aan sanitaire voorzieningen en hygiëne. Deze directe link tussen schoon drinkwater en hygiëne heeft Marie-Stella-Maris in 2014 geïnspireerd om naast natuurlijk mineraalwater ook natuurlijke verzorgingsproducten aan te bieden.

Me like!

Ik ben absoluut een fan van dit heerlijke merk. Met name de verzorgingsproducten staan heerlijk aanwezig te zijn bij ons thuis. Het ruikt heerlijk en het geeft een gevoel dat je ook nog eens een steentje bijdraagt aan een heel goed doel.

Let’s Work Together

TELL ME MORE ABOUT YOUR PROJECT

The Communication desk laat jouw bedrijf schitteren online én offline, dus wat houdt je tegen?  Lees op Let’s work together welke mogelijkheden er nog meer zijn om samen te werken en neem vandaag nog contact op.

LET’S TALK